Teoriveckan

27. september 2019

Teoriveckan v.41

 

Här är tider för höstens teorivecka. Du väljer vilka kurser du vill gå på från måndag till torsdag - du är givetvis välkommen på fler kurser än en (gärna alla).

 

Måndag:

Ponnypyssel i stallet kl.17.00-18.00

Alla barn är välkomna till ponnypyssel i stallet med Isabell och Malin. Vi samlas i entrén med hjälmen på. Det kommer att finnas möjlighet att ta stallmärken, vill man köpa märket kostar det 40kr.

Ryttarträning kl.17.00

Passa på att träna tillsammans med Dennis och andra träningssugna medlemmar. Träningskläder efter väder. Medtag vattenflaska. Samling i entrén. 

Clinic med Isabell och Malin kl.19.00

Vi samlas i lilla manegen och pratar om hållbarhet hos häst och ryttare.

 

Tisdag:

Pysselverkstad med hästtema kl.17.00-19.00

På tisdagen har vi drop- in med pyssel i fritidsgården. Lär dig mer om hästar på ett roligt sätt samtidigt som du umgås med nya och gamla stallkompisar .

Working Equiatation med Jennyann Kl.19.00 i stora manegen

WE är en gren som kommer från arbete på gårdar och ute på fält. I WE rider man tre stycken moment ett dressyrmoment, ett teknikmoment och ett speedmoment. Under clinicen kommer Jennyann ge oss en inblick hur man rider denna gren.

Clinicen vänder sig till både dig som rider häst och ponny

Du kan läsa mer om grenen här: https://www.ridsport.se/Tavling/Working-Equitation/Sa-gar-det-till/

 

Onsdag:

Käpphästhoppning kl.17.00-18.00

Vi samlas i entrén för att sedan bygga banan och gemensam bangång. Där efter första start. Vi har några käpphästar att låna ut men ni får gärna ta med er egen.

Sjukdomar och skador Teori och praktik kl.19.00

Vi samlas i entrén. Vi börjar på sal och pratar om vanliga skador och sjukdomar för att sedan gå ner i stallet och jobba med praktiskt.

 

Torsdag:

Putsverkstad kl.17.00-18.00

Vi samlas i entrén för att gemensamt gå ner till sadelkammaren. Passa på att lära dig utrustningens delar och hur man putsar samtidigt som hästarnas utrustning blir fin. 

Var med och bygg bana kl.17.00

Var med och bygg bana med banbyggaren Sara Brink. Samling i ridhuset kl.17.00. Från 15år.

Sits och kroppskontroll teoretiskt på sal Kl.19.00

Vad kommunicerar vi till hästen när vi rider? Vad säger egentligen vår kropp och vad säger våra hjälper? De här är några frågor vi skall prata om under kvällen. Från 12år. Samling i entrén. 

 

Varmt välkomna önskar Dennis, Maria, Malin och Izza!